Tort cu morcovi pentru iepuras

de Oana in Torturi, 18 Apr 2012 | 5462 vizualizari

 

Pentru Iepurasul meu de 4 anisori, La multi ani, Stef scump!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 g morcovi
  • o lingura suc de lamaie
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 130 g faina
  • 3 lingurite praf de copt cu sofran
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 100 g nuca macinata fin
  • 100 g migdale macinate fin
  • coaja de la jumatate d ela portocala
  • o lingurita de extract de vanilie
  • Crema:
  • o cutie ricotta- 250 g
  • 4 linguri cu varf de zahar pudra
  • 50 g unt moale
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • Decor:
  • glazura duo cu capsuni de la Dr. Oetker
  • margarete Dr. Oetker
  • migdale feliate
  • bomboane-ousoare colorate
  • 2 iepurasi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu morcovi pentru iepuras:

Blatul: Morcovii se curata, se spala si se maruntesc foarte fin la robot sau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa la scurs in strecuratoare. Se separa ouale si se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se albesc si se umfla bine. Se adauga si lingura cu apa fierbine si bate inca 2-3 minute. Albusurile se bat si ele spuma cu un praf de sare si restul de zahar. Se amesteca cu o spatula albusul in crema de galbenusuri, usor, de sus in jos. Se amesteca faina cu praful de copt si scortisoara si se cern usor peste compozitia de oua, amestecand usor cu spatula. Se incorporeaza apoi coaja rasa de portocala,vanilia si nucile cu migdale fin macinate. Se adauga putin cate putin si se amesteca usor. La final se adauga morcovul scors bine de zeama, la fel, putin cate putin. Se incinge cuptorul la foc mic, se unge o forma de tort cu unt si se aseaza la baza hartie de copt. Se rastoarna compozitia si se coace 30-40 de minute, pana se rumeneste usor si se verifica cu scobitoarea. Blatul se lasa putin la racit in forma, apoi se muta pe un gratar, se indepareaza hartia de copt si se lasa la racit. Eu l-am facut seara si l-am taiat a doua zi dimineata. Se taie blatul in doua, pe orizontal.

Crema: Branza ricotta se bate cu mixerul impreuna cu untul moale. Se adauga treptat cate o lingura cu varf de zahar pudra si se mixeaza pana crema devine pufoasa. La final se adauga vanilia si scortisoara.

Asamblare: Se opresc 3 linguri de crema, iar restul se pune intre cele doua blaturi.  Se unge tortul pe margini cu crema iar deasupra se toarna glazura de capsuni, preparata dupa instructiunile de pe ambalaj. Se decoreaza apoi tortul rapid, altfel glazura se intareste repede. Se lasa tortul la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu morcovi pentru iepuras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Maria68 1

19.04.2012, 10:29

La multi ani ,puiului tau drag Si tin sa te felicit pentru toate delicatesele(postate) cu care ne-ai incantat

T I M E A 1

19.04.2012, 12:18

ce frumos e tortul!

oana_pisicutza16 1

19.04.2012, 13:18

super si La Multi Ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tortul bunicii